Magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése

Megjelenés előtt: Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció!

TÁMOGATÁS CÉLJA

A hamarosan elérhető konstrukció célja, hogy a panziók és szállodák átfogó megújításán és az új szálláshelyek létesítésén túl mindazon magyarországi, Budapesten kívüli szálláshelyek is támogatásban részesüljenek, amelyek a korábbi fejlesztési programokból kimaradtak. A program megvalósításával a magyarországi magánszálláshelyek túlnyomó többsége megújul. A konstrukció további célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, a szálláshely működéséből származó árbevétel által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése, a turisztikai szektor adófizetési képességének erősítése, az adófizetési morál javítása.

JOGOSULTAK KÖRE

Azon magánszálláshelyek, amelyek a pályázat kiírásának napján magánszálláshelynek minősülnek és azon egyéb szálláshelyek, amelyek legfeljebb 8 szobát – maximum 16 férőhellyel – szálláshelyszolgáltatás érdekében üzemeltetnek. A tervezett pályázati konstrukció keretében olyan pályázók juthatnak forráshoz, amelyek érvényes Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) regisztrációval rendelkeznek.

FORRÁSKERET, TÁMOGATÁS MAXIMÁLIS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

A fejlesztési konstrukció keretei között rendelkezésre álló forrás: 60 milliárd Ft. Az igényelhető maximális támogatási összeg 8 millió Ft – szobánként legfeljebb 1 millió Forint összeghatárral.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA

Az pályázatok benyújtására elektronikus felületen lesz lehetőség, egyszerűsített igénylési eljárás keretében. A benyújtásra jogosultaknak rendelkezniük kell Ügyfélkapu hozzáféréssel.[Forrás www.kisfaludyprogram.hu]

A blogbejegyzést partnerünk, a Csetneki Ügyvédi Társulás jóvoltából jelentettük meg oldalunkon.