Adótanácsadás

A könyvelés és az adótanácsadás kéz a kézben jár. Jó könyvelő megfelelő adózási ismeretek nélkül nem létezik. A cégek életében számos olyan élethelyzet jöhet szembe, mikor elkerülhetetlen az olyan döntéshozatal, aminek költség és egyben adóvonzata van. Ilyen esetben sosem csak egy helyes út van, több opció létezhet, aminek fel kell mérni kockázatát.

Egy cég életében számos hétköznapi adózási kérdést hozhat szembe az élet; pl. cégautó vásárlás, céges telefon, bérelt ingatlan, saját ingatlan bérbeadása, jövőbeni tervezett beruházások, stb.   Manapság már a helyes cégforma kiválasztása is súlyos forintokat képes megspórolni a tulajdonosok számára.  KATA, KIVA, pénzforgalmi áfa, alanyi mentesség és még megannyi választási lehetőség, amelyek tudatos átgondolása, átbeszélése nagymértékben hozzájárulhat a cég hatékonyabb működéséhez.

Segítséget nyújtunk különböző adózási kérdésekben, nemcsak induló, de a már működő vállalkozások esetében is. Vállaljuk cégcsoportok működésének az optimalizálását, feltárjuk a cégekben rejlő lehetőségeket és felhívjuk a figyelmet az esetleges veszélyekre. Speciális adókérdésekben – szükség szerint – NAV állásfoglalást is bekérünk.